Според него повечето от внесените законопроекти, касаещи катастрофите по пътищата, са

...
Според него повечето от внесените законопроекти, касаещи катастрофите по пътищата, са
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Съкратеното съдебно следствие е голям риск при произшествията на пътя

Според него повечето от импортираните законопроекти, касаещи злополуките по пътищата, са непохватно направени и са съсредоточени върху увеличение размера на наказванията.

За него намерението на Българска социалистическа партия за анулация на паричните гаранции за пияни и дрогорани водачи е популистко предложение:

 

" Това е обърнато като една разтуха на околните, че това лице ще остане арестувано под стража, до момента в който не завърши правосъдното разследване и не се постанови правосъден акт ". 

 

В предаването " Преди всички " юрист Рангелов изрече мнение, че всеки съответен случай би трябвало да се разисква съответно. Усещането за правдивост би трябвало да остава у всички, безапелационен е той. 

 

Според адвоката присъдата на Георги Семерджиев, който бе наказан на 20 години отнемане от независимост, е горната граница като наказване. Той не счита, че присъдата ще падне на по-горна инстанция. По думите му това е задоволително дисциплиниращо наказване.

 

" За гибел, породена от по неволя действие, съкратеното правосъдно разследване не би следвало да бъде изключвано. По начало съкратеното правосъдно разследване е огромен риск, изключително при ПТП ", разяснява адв. Рангелов.

 

Според него трябва да се мисли за организацията на контрола по пътищата и за бързината и неотменеността на глобите. Там са проблемите, безапелационен бе той. 

Адв. Рангелов разяснява и желанието на номинираната за министър председател от ГЕРБ Мария Габриел да изиска освобождението на основния прокурор Иван Гешев.

 

Той напомни мнението си, че при сегашния Висш съдебен съвет освобождение на Гешев не може да се случи. " От през вчерашния ден обаче за пръв път съм обезверен ", сподели той. Според него " зад завесата се вършат съглашения сред политическите сили ". 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР